Web Analytics Made Easy - Statcounter

طلسم برگزاری آزمون وکالت ۱۴۰۰ بالاخره شکسته شد و این آزمون با تأخیری چند ماهه، ۳۰ تیر ماه امسال در سراسر کشور برگزار خواهد شد؛ آیا اسکودا به اجرای آیین‌نامه لایحه استقلال وکلا تن داده است؟! - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ اتحادیه سراسری کانون‌های وکلای دادگستری ایران (اسکودا) سال 1400 هم همچون سال قبل از آن در برگزاری آزمون وکالت سالانه خود ناتوان ماند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این اتحادیه که آزمون وکالت را به نمایندگی از کانون‌های وکلا در هر سال و بر اساس ‌قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت دادگستری (مصوب 1376) برگزار می‌کند، سال 1399 با چالشی به نام همه‌گیری ویروس کرونا و ممانعت ستاد ملی مبارزه با بیماری کرونا مواجه شد و پس از تأخیر چند باره و اعلام زمان‌هایی مانند آذر و بهمن و اسفند 99 و حتی فروردین 1400، نتوانست آزمون وکالت را در آن سال برگزار کند، تا اینکه 25 تیر ماه سال قبل، این آزمون با شرکت بیش از 80 هزار متقاضی برگزار شد.

پیروی نکردن از آیین‌نامه قانونی آزمون وکالت را به تعویق انداخت

حالا اسکودا در برگزاری آزمون 1400 هم به مشکل برخورد و بار دیگر نتوانست مأموریت خود را در زمان از پیش اعلام شده برگزار کند. این بار کرونا مانع ضعیفی بود اما اصرار قوه قضائیه بر اجرای یک آیین‌نامه قانونی و انکار و امتناع مسئولان اسکودا نسبت به آن، کار را به جایی رساند که در زمان اعلامی برای برگزاری آزمون در 20 اسفند 1400، داوطلبان در خانه نشسته و منتظر اتحاذ یک تصمیم درست بودند. تصمیم درست هم شاید پیشنهاد وزیر دادگستری در مراسم جشن روز وکیل در کانون وکلای دادگستری مرکز بود که ششم اسفند سال قبل برگزار شد.

پیشنهاد وزیر دادگستری و دو واکنش متفاوت از نهاد وکالت

امین‌حسین رحیمی خطاب به کانون‌های وکلای دادگستری توصیه کرد: "اگر آیین‌نامه استقلال وکلا را دارای ایراد می‌دانید، ایرادات آن را با تعامل حل کنید و تا زمان رفع ایرادات به آن تمکین کنید."

این پیشنهاد اما به مذاق جعفر کوشا، رئیس اسکودا خوش نیامد، و بدون تعارف تأکید کرد "آیین‌نامه استقلال وکلا را اجرا نمی‌کنیم؛ حتی به‌قیمت لغو آزمون."

هر چند جلیل مالکی، رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز به اندازه کوشا عصبانی نبود و حتی اعلام کرد که آیین‌نامه را به شرط رفع موارد مورد اختلاف اجرا خواهند کرد.

جلیل مالکی همان زمان تأکید کرد: "امروز نگران هستیم و اعلام می‌کنیم؛ موارد ناقض استقلال کانون و وکیل دادگستری حذف شود و در این صورت ما مشکلی برای اجرای آیین‌نامه نداریم. امیدواریم که این اقدام مصلحانه وزیر دادگستری با گفت‌وگویی که انجام خواهد داد، منتج به این شود که موارد خلاف قانون و ناقض استقلال کانون وکلا و وکیل دادگستری از آیین‌نامه اجرایی حذف شود تا همه ما این آیین‌نامه را اجرا کنیم."

موانع برداشته شد؟! آزمون وکالت برگزار می‌شود

حالا خبر رسیده که اسکودا آماده برگزاری آزمون 1401 است و این خبر در شرایطی اعلام می‌شود که یا اسکودا و رئیس آن از شرط و شروط خود پا پس کشیده‌اند و یا اینکه کانون‌های وکلا به ویژه کانون وکلای دادگستری مرکز، توصیه کارشناسانه و منصفانه وزیر دادگستری را به کار گرفته‌اند؛ به‌ویژه اینکه خبرنگار تسنیم مطلع شده، جلیل مالکی چندی قبل به دیدار رئیس قوه قضائیه و جلسه بسیار خوبی با حجت‌الاسلام محسنی‌اژه‌ای برگزار کرده است؛ دلیل برگزاری این جلسه بررسی اجرای آیین‌نامه لایحه استقلال وکلا و برگزاری آزمون وکالت 1400 بود.

30 تیر، تاریخ برگزاری آزمون وکالت در سراسر کشور

به هر حال اسکودا به‌صورت رسمی برگزاری آزمون وکالت 1400 در تاریخ 30 تیر 1401 را اعلام کرده است.

نامه اسکودا با امضای رئیس آن جعفر کوشا به رؤسای کانون‌های وکلای دادگستری صادر شده و در آن آمده است "آزمون کارآموزی وکالت سال 1400 روز پنجشنبه 30/4/1401 برگزار خواهد شد و زمان ثبت‌نام از روز دوشنبه 26/2/1401 تا چهارشنبه 4/3/1401 به مدت ده روز خواهد بود. آگهی آزمون نیز همزمان از طریق سازمان سنجش و اسکودا منتشر می‌شود."

به این ترتیب از حالا باید برگزاری آزمون را صد در صدی دانست به‌ویژه اینکه کانون‌ وکلای مرکز با قوه قضائیه مذاکرات خوبی برای انتشار آگهی آزمون 1400 انجام داده است و به یاد داشته باشید که لازمه برگزاری این آزمون، اجرای آیین‌نامه لایحه اجرایی عنوان شده بود.

آزمون وکالت فعلاً با قانون کیفیت اخذ پروانه

ابراهیم کیانی، نایب رئیس اسکودا هم با انجام یک لایو اینستاگرامی و بدون حضور خبرنگاران به بیان توضیحاتی درباره آزمون وکالت 1400 پرداخت.

وی با تأکید بر اینکه قانون تسهیل صدور مجوز برخی کسب و کارها تا الان لازم‌الاجرا نشده است، برگزاری آزمون پیش‌ رو را بر اساس قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت (مصوب 1376) اعلام کرد.

تعیین ظرفیت آزمون 1400 منتظر لازم‌الاجرا شدن قانون تسهیل صدور مجوزها

گفتنی است؛ قوانین مصوب مجلس پس از تأیید شورای نگهبان از سوی رئیس مجلس شورای اسلامی برای ابلاغ به رئیس جمهور اعلام می‌شود؛ این قانون زمانی لازم‌الاجرا خواهد بود که در روزنامه رسمی کشور منتشر شود. حجت‌الاسلام رئیسی قانون تسهیل را برای انتشار به روزنامه رسمی کشور ارسال کرده است که در نوبت انتشار قرار دارد، بنابراین مفاد قانون تسهیل و ماده 6 آن که به امر وکالت پرداخته است، در خصوص آزمون 1400 اجرا نخواهد شد.

منابع آزمون

حقوق مدنی، آیین ‌دادرسی مدنی، حقوق تجارت، اصول استنباط حقوق اسلامی و متون فقه، حقوق جزای عمومی و اختصاصی، آیین دادرسی کیفری و حقوق اساسی مواد امتحانی آزمون کارآموزی وکالت در سال 1400 خواهند بود که حقوق اساسی و متون فقه نسبت به آزمون قبلی به مواد امتحانی اضافه شده‌اند.

گروهی از ممتازترین اساتید رشته حقوق از سوی سازمان سنجش و نیز کانون‌های وکلا سؤالات آزمون را طراحی خواهند کرد و اسکودا تضمین داده که مباحثی مانند لو رفتن سؤالات آزمون در مدل 1401 به هیچ عنوان رخ نخواهد داد.

البته آزمون 1399 که تیرماه سال گذشته برگزار شد، با شائبه لو رفتن سؤالات همراه بود و حتی گفته شد پس از مشخص شدن تخلفات در برگزاری "آزمون وکالت کانون وکلا" پرونده این تخلفات به همراه متخلفان به دادگاه ارسال شد.

به هر حال داوطلبان از روز دوشنبه 26 اردیبهشت با ورود به سایت سازمان سنجش آموزش کشور به نشانی www.sanjesh.org و پرداخت هزینه 300 هزار تومانی می‌توانند در این آزمون ثبت‌نام کنند.

"طرح تسهیل" به تأیید شورای نگهبان رسید؛ آزمون وکالت و سردفتری بدون تعیین ظرفیت می‌شودبرخی مدیران کانون وکلا از لغو آزمون وکالت خوشحالند!عبدلیان‌پور: کانون وکلا در برگزاری آزمون وکالت ناتوان استکانون‌های وکلا برای برگزاری آزمون وکالت قانون را ملاک قرار دهندجلسه مهم در قوه قضائیه برای تعیین سرنوشت آزمون وکالت 1400دستگاه قضا سهل‌انگاری در حفظ حقوق داوطلبان آزمون وکالت را برنمی‌تابد

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: قانون آزمون وکالت کانون وکلا اسکودا مجلس قوه قضائیه قانون آزمون وکالت کانون وکلا اسکودا مجلس قوه قضائیه اجرای آیین نامه لایحه برگزاری آزمون وکالت وکلای دادگستری کانون های وکلا آزمون وکالت 1400 آزمون وکالت وزیر دادگستری استقلال وکلا قانون تسهیل کانون وکلا قوه قضائیه آزمون 1400

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۸۷۶۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزییات آیین نامه حمل و نقل دارو از طریق سکوهای آنلاین منتشر شد

‌به گزارش خبرنگار مهر، آیین نامه حمل و عرضه دارو از طریق سکوهای اینترنتی که چندی پیش به امضای دو وزیر ارتباطات و وزیر بهداشت رسید، سرانجام امروز و پس از چند ماه تاخیر ابلاغ شد. طبق این آیین نامه، پلتفرم‌ها فقط می‌توانند در حوزه نسخه الکترونیکی فعالیت کنند و حمل و تحویل دارو از طریق سکوها برای نسخه کاغذی ممنوع است.

این آیین نامه که در ۱۲ ماده به تصویب رسیده از زمان ابلاغ به مدت ۶ ماه به صورت آزمایشی اجرا می شود.

وظایف سکوها در حمل و نقل دارو

براساس ماده ۲ آیین نامه سکوهایی مجاز هستند خدمات مربوط به سفارش گیری و تحویل دارو را از طریق داروخانه های دارای مجوز بهره برداری ارائه کنند که دارای مجوز از اتحادیه کشوری کسب و کارهای مجازی و عضویت در سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور بوده و یا دارنده پروانه خدمات حمل و نقل، فناوری اطلاعات، هوشمندسازی از سازمان تنظیم مقررات ارتباطات رادیویی باشند.

همچنین درج هر گونه تبلیغات و تشویق مستقیم و غیر مستقیم کاربران به مصرف فراورده های دارویی ممنوع است.

سکو موظف است اطلاعات مکانی برخط حمل کننده دارو را در اختیار کاربر و داروخانه قرار دهد.

این آیین نامه هرگونه دسترسی به واسطه ذخیره یا نگهداری کد رهگیری به محتوای نسخه الکترونیک توسط سکو را ممنوع کرده است.

ماده ۴ این آیین نامه نیز نحوه نسخه پیچی و بسته بندی دارو به منظور ارسال را مشخص کرده است. براین اساس نسخه پیچی دارو پس از دریافت کد رهگیری توسط داروخانه، در سامانه های تخصصی نسخه پیچی در داروخانه انجام می شود و دامنه خدمات حمل و نقل دارو از طریق سکوها صرفا در حوزه نسخه الکترونیکی بوده و پذیرش سفارش حمل و عرضه دارو از طریق سکوها برای نسخ کاغذی ممنوع است.

همچنین سکوها موظف هستند امکان ثبت شکایت و پیگیری برخط کاربران را تحت نظارت سازمان غذا و دارو در خصوص تخلفات داروخانه ها فراهم کنند.

شرایط تعطیلی دائم یا موقت سکوها

در صورتی که سکوی دارای مجوز، تصمیم به تعطیلی موقت یا دائم دارد، باید این موضوع را از یک ماه قبل از تعطیلی به اطلاع همه کاربران و مرجع صادرکننده مجوز خود برساند.

همچنین در این آیین نامه سازمان غذا و دارو موظف است سرویس به روز رسانی شده داروخانه ها، یا تایید به روز مجوز داروخانه های دارای درخواست را در اختیار سکوها قرار دهد.

کد خبر 6091130 هنگامه فروغی

دیگر خبرها

  • آیین نامه ترویج نماز در هیات دولت تصویب شد
  • تنها «حمل» دارو از طریق سکوی اینترنتی است/ به هیچ وجه «فروش» دارو مطرح نیست
  • ابلاغ دستور العمل حمل و عرضه دارو از طریق (سکو) پلتفرم‌ها و کسب و کار‌های اینترنتی
  • آیین‌نامه عرضه اینترنتی دارو ابلاغ شد/اجرای آزمایشی در ۶ ماه
  • دستور العمل حمل و عرضه دارو از طریق (سکو) پلتفرم‌ها و کسب و کار‌های اینترنتی ابلاغ شد
  • جزییات آیین نامه حمل و نقل دارو از طریق سکوهای آنلاین منتشر شد
  • قالیباف: جداول بودجه برای نخستین بار به رای گذاشته می‌شود
  • آیین نامه توزیع اینترنتی دارو ابلاغ شد
  • آیین‌نامه توسعه و تقویت مهارت‌آموزی دانش‌آموزان تصویب شد
  • گیر واردات خودرو‌های کارکرده کجاست؟